keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Stanley Market - Hong Kong

 Stanley Market - Hong Kong

Kong Kongin pankkikeskuksesta Centralista lähtee puolen tunnin välein kaksikerroksinen linja-auto Stanleyn kylään Hong Kongin saaren toiselle puolelle. Kannattaa kivuta yläkertaan ja pyrkiä istumaan oikella puolella tai etuikkunassa, matka on elämyksellinen!
Yllättävän rauhallinen hetki krääsäbasaarissa
Linja-auto kiemurtelee pitkin kapeaa ranta-/vuoristotietä Stanleyn kylään jossa on kiva rantabulevardi ja rantakortteleissa krääsäbasaarien sokkelo. Stanleyn tori - Stanley Market oli vielä jokin aika sitten Hong Kongilaisten suosiossa mutta turistit ovat vallanneet ja omineet nämäkin mestat. Basaarin hintataso on noussut, tinkaamiseen on kielteinen asenne ja törkein piraattitavara poistunut vaikkakin sitä edelleen joistakin kojuista saa. Monenlaista kivaakin ostettavaa voi löytyä mutta hinta ei ole erityisen edullinen, kohtuullinen usemmiten kuitenkin. Osa myymälöistä myy jopa oikeaa bränditavaraa, esimerkiksi Dakinen reppuja. Tungoksesta pitää osata nauttia.

Stanleyn rantabulevardilla voi syödä pubiruokaa
Rantabulevardilla on normaaleilla ilmoilla aikamoinen kuhina. Mukana on tietysti lapset ja koirat ja rantabulevardia reunustaa pubiravintoloiden jono. Ruoka ei ole välttämättä halpaa mutta laatu saattaa jättää toivomisen varaa varsinkin jos on kovasti bakteerikammoinen. Ruokalistat ovat pääasiassa ravintolahampurilainen - wieninleike - pasta - pizza- osastoa ja tuontioluita on saatavana runsaasti, siiderinhimoisille on jopa Woodpecker siideriä. Ei muuta kuin muovituolit alle ja ulos syömään. Varo varpusia, ne ovat rohkeita.

Päätyaukiolla voi pelastautua Mäkkäriin tai Starbucksiin
Rantabulevardi on hiljattain ehostettu ja bulevardin päähän on rakennettu uusi aukio. Aukiolla on valtava lasinen aurinkokatos ja lisäksi Starbucks-kahvila ja McDonalds.

Idyllinen rantakylä ja kohtuullisellakin säällä varsin kannattava kohde omatoimimatkailijalle, joka viettää useita päiviä Hong Kongissa. Tiukkaan aikatauluun sitä ei kannata sovittaa, ei siellä niin ihmeellistä ole. Bussilla pääsee halvalla ja jo bussimatka itsessään on kokemus. Itsekin olen käynyt jo ainakin kuusi kertaa siellä. Suosittelen.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti