sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Ladies Market - Kong Kongin krääsäbasaari








Ladies Market eli Tung Choi Street

Hong Kongissa Mong Kokin kaupunginosassa Kowloonin niemellä on Temple Streetiin verrattava krääsäbasaari Ladies Market. Sinne meneminen on helppoa: Metrolla Mong Kokin asemalle ja asemalta ulos Ladies Marketin viittojen mukaisesti. Ladies Market löytyy Nathan Roadilta katsoen toiselta samansuuntaiselta kadulta, Tung Choi Streetiltä. Jos sinulla on turistikartta jossa kadulle ie ole merkitty lisänimeksi Ladies Market niin etsi jostakin kunnollinen kartta, esim. hotellista. Ladies Marketin exit on ensimmäisellä kadulla eli ikäänkuin välikadulla. Myös tämä välikatu on hyvä ostoskatu mutta siitä lisää myöhemmin.


Ladies Market profiloituu hiukan enemmän naisille suunnatuksi kuin Temple Streetin basaari (linkki). Ero ei ole järin suuri. Kaikki samat lainalaisuudet ja varoitukset pätevät niin Ladies Marketissa kuin Temple Streetillä. Piraatteja on tarjolla pilvin pimein ja laatu on parhaimmillaankin arveluttavaa. Löytöjä saattaa tehdä mutta kyllä piraatin yleensä piraatiksi tunnistaa. Varsinkin tunnistaa kernilaukun joka on olevinaan nahkalaukku. Krääsäbasaareihin kannattaa mennä vasta kun on käynyt katsastamassa aidot tavarat Canton Roadilla tai saaren puolen Centralissa. Sen jälkeen eivät piraatit enää niin houkuta. 


Kaikenlaista kivaa pikkukrääsää ja elektroniikkaa on myös paljon tarjolla. Lapsille on helppo löytää halpoja tuliaisia ja monet vaatteet saattavat kestää useitkin pesuja vaikka usein painokuviot lähtevätkin nopeasti pois. On päinvastaisiakin esimerkkejä, eräskin t-paita jonka ostin vuosia sitten on edelleen käytössä ja varsin hyvälaatuinen. Tyttärelle keväällä ostetut pikkuhousupaketit (Hello Kitty ja Disneyn Prinsessat) ovat jo menettäneet painokuvionsa, ne alkoivat rapistua pois jo ensimmäisessä pesussa.

Ja muista että tämäkin iltatori on auki vain iltaisin.
 
Piraatti Le Pliagea kaikissa sateenkaaren väreissä (köyhille).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti